Gümrük Müşaviri mesleki yeterlilik sınavı sınav konuları nelerdir?
İçindekiler
- Gümrük Müşaviri mesleki yeterlilik sınavı sınav konuları nelerdir?
- Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınav konuları nelerdir? Gümrük Müşavirliği Sınav şekli nasıldır? Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınav Soruları ve Cevapları. Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınavı ne zaman yapılır?
- Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınav konuları nelerdir?
- GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI
- Gümrük Müşavirliği Sınav şekli nasıldır?
- Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınavı ne zaman yapılır?
- Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınav Soruları ve Cevapları
Mesleki yeterlilik sınavı 50 soru üzerinden test yöntemiyle yapılır. Sınavda başarılı olmak için 100 puan üzerinden 70 puan almak gerekir. Bu sınavda ön eleme sınav konuları ile birlikte Türk Gümrük Tarife Cetveli, Tarife Politikaları ve bunlarla ilgili mevzuat hakkında sorular sorulur..(BAK. Gümrük Yönetmeliği 708, 713 Madde)
GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI
Gümrük Müşavirliği/ Müşavir Yardımcılığı ve Görevde Yükselme
Sınavlarına Hazırlık
Gümrük Müşavirliği sınavlarına hazırlanan adaylar ve Dış Ticaret Mevzuatına hakim olmak isteyen dış ticaret mensupları için:
Güncel Mevzuat – Pratik Uygulamalar
Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan başarılı arkadaşımız Hüseyin YAVUZ’un Muayene Memurluğunda kazandığı tecrübe ve birikimin ürünü olan alanındaki en geniş kapsamlı ve güncel kitap.
Detaylar ve satın almak için tıklayın!
Gümrük müşavirliği sınavı ön eleme ve mesleki yetenek sınavı olmak üzere iki aşamada yapılır. Ön eleme sınavı Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi veya sınav yapan diğer resmi kuruluşlar tarafından yapılır. Testlerin hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi işlemleri sınavı yapan kuruluşlar tarafından, Müsteşarlık ile yapılacak protokol çerçevesinde yürütülür. Gümrük müşavirliği ön eleme sınavını kazananlar, Müsteşarlıkça tayin edilecek yer ve zamanda mesleki yetenek sınavına tabi tutulur. (BAK. Gümrük Yönetmeliği 707 Madde) Sınava giriş belgesi ve bununla birlikte geçerli bir kimlik belgesi ibraz edemeyenler sınava alınmaz. Sınavlar duyurulan saatte başlar. Sınavda kopya çekenler, kopya verenler veya bunlara teşebbüs edenler hakkında tutanak düzenlenir ve bunların sınavları geçersiz sayılır…(BAK. Gümrük Yönetmeliği 711 Madde)
Gümrük müşaviri giriş sınavı yılda bir kez yapılır. Gümrük Yönetmeliği 702 ve 703 üncü maddelerde belirtilen koşulları sınavın açıldığı yıl başında sağlamış olanlar, o yıl açılan gümrük müşavirliği veya gümrük müşavir yardımcılığı sınavlarına müracaat edebilir. Sınavların zamanı ve başvuru koşulları en az bir ay evvelinden ilan edilir.
Gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavlarına en fazla üçer kez girilebilir. Bu sınavlara üç kez girip de kazanamamış olanlar daha sonra açılacak olan sınavlara giremez. (BAK. Gümrük Yönetmeliği 706 Madde)
Yorum yaz