YGS Puanıyla Girilebilecek 4 Yıllık Bölümler
İçindekiler
- Aşağıdaki tabloda YGS puanıyla tercih edebilecek 4+ yıllık lisans programlarının hangileri olduğunu, ygs ile alan bölümleri bulabilirsiniz. YGS puanıyla girilebilecek lisans programlarını aşağıdaki tabloda puan türlerine (YGS – 1, YGS -2, YGS -3, YGS -4, YGS -5, YGS -6) göre ayırdık ve alfabetik olarak verdik. Özellikle ÖSYS’yi daha ilk aşamada bitirmek isteyenlerin Ygs bölümleri tablosunu iyi inclemelerini tavsiye ediyoruz. YGS puanlarıyla girilebilen bir çok iş ve meslek garantili bölüm var.
- Yeni Sistemde Temel Yeterlilik Testi Puanı ile Girilecek Önlisans Programları
- YKS-Yeni Sistemde Yabancı Dil (DİL) Puanlı Lisans Programları
- Yeni Sistemde Eşit Ağırlık Puanıyla Girilen Bölümler
- Yeni Sistemde Sayısal Puanla Girilen Bölümler
- Yeni Sistemde Sözel Puanlı Bölümler
- YKS’de hangi testler yer alıyor, hangi dersten kaç soru sorulacak?
- YKS Puanlarının Hesaplanmasında Testlerin Ağırlıkları (%)
- YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler)
- YGS – 2 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
- YGS – 3 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
- YGS – 4 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
- YGS – 5 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
- (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
- YGS – 6 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
- YGS-1
- YGS-2
- YGS-3
- YGS-4
- YGS-5
- YGS-6
- YGS Puanlı Bölümler
- TM Puanlı Bölümler
- TS Puanlı Bölümler
- MF Puanlı Bölümler
- Dil Puanlı Bölümler
- Sınavsız Geçiş
- Ek- Puanlı Bölümler
- YGS’de hangi testlerden, hangi derslerden soru gelir; derslerin ve testlerin ağırlıkları nelerdir?
Aşağıdaki tabloda YGS puanıyla tercih edebilecek 4+ yıllık lisans programlarının hangileri olduğunu, ygs ile alan bölümleri bulabilirsiniz. YGS puanıyla girilebilecek lisans programlarını aşağıdaki tabloda puan türlerine (YGS – 1, YGS -2, YGS -3, YGS -4, YGS -5, YGS -6) göre ayırdık ve alfabetik olarak verdik. Özellikle ÖSYS’yi daha ilk aşamada bitirmek isteyenlerin Ygs bölümleri tablosunu iyi inclemelerini tavsiye ediyoruz. YGS puanlarıyla girilebilen bir çok iş ve meslek garantili bölüm var.
Yeni üniversiteye giriş sistemi YKS ile birinci oturum (Temel Yeterlilik Testi) puanıyla (TYT Puanı) lisans programlarına girmek artık mümkün değil. TYT Puanıyla sadece 2 yıllık önlisans programları tercih edilebilir. Peki TYT puanıyla tercih edilebilecek önlisans programları hangileridir? Lisans programlarının puan türü ne oldu?
Yeni Sistemde Temel Yeterlilik Testi Puanı ile Girilecek Önlisans Programları
YKS-Yeni Sistemde Yabancı Dil (DİL) Puanlı Lisans Programları
Yeni Sistemde Eşit Ağırlık Puanıyla Girilen Bölümler
Yeni Sistemde Sayısal Puanla Girilen Bölümler
Yeni Sistemde Sözel Puanlı Bölümler
YKS’de hangi testler yer alıyor, hangi dersten kaç soru sorulacak?
YKS Puanlarının Hesaplanmasında Testlerin Ağırlıkları (%)
YGS Puanlı Bölümler 2017 ÖSYS; 2017 YGS-LYS’de önemli değişiklikler olduğunu bu yazımızda görmüştük. Bu değişikliklerin en önemlileriden ikisi bölümlerin puan türleri ile ilgiliydi. Daha önce belirli bir puan türü olmadan YGS’de herhangi bir puan türünden 150 ve 180 puanları geçen adayların Açıköğretim Fakültesi bölümleri tercih edebilmesine rağmen, 2017 ÖSYS ile bu durum değişti; yine öğretmenlik bölümlerinin puan türleri değişti. Aşağıda YGS puan türüyle tercih edilen bölümleri görebilirsiniz:…
Ygs Puanlı Bölümler
Açıköğretim Lisans Programları Geçen Yıl Taban Puanları
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI
YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler)
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 YGS-1
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 MF-1 oldu
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4 YGS-1
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 4 YGS-1
Uçak Elektrik-Elektronik 4 YGS-1
Uçak Gövde – Motor Bakım 4 YGS-1
YGS Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı.
YGS-1 |
YGS-2 |
YGS-3 |
YGS-4 |
YGS-5 |
YGS-6 |
YGS Puanlı Bölümler |
TM Puanlı Bölümler |
TS Puanlı Bölümler |
MF Puanlı Bölümler |
Dil Puanlı Bölümler |
|
Ek- Puanlı Bölümler |
YGS’de hangi testlerden, hangi derslerden soru gelir; derslerin ve testlerin ağırlıkları nelerdir?
YGS Puanlı Lisans Bölumleri Taban Puanları 2015. ÖSYM’nin tarihinde ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarıyla birlikte yayınladığı taban puanları burada; dinamik tablo olarak inceleyebilir, filitreleme ve sıralama yapabilirsiniz. Arama özelliği ile istediğiniz bölüm veya üniversitenin taban puanlarını inceleyebilirsiniz. YGS Puanlı Bölümler Taban Puanları.
Özel koşullar nerde yazıyor ve ygs ile 4 yıllık tercih yapılabiliyor mu kesin bilgi verebilirmisiniz
YGS ile girilen 4 yıllık lisans programları için buraya bakın.
Özel koşullar ve açıklamalar için buraya bakın.
Ygs den alan 4 yıllıklara puanım yetiyor ama özel koşul varmış meslek lisesi çıkışlı olmak zorunluymuş doğrumu bu? Saçmalık gibi
Yok öyle bir sınırlama. Siz hangi bölümden söz ediyorsunuz?
Abi simdi ygs 6 234 ygs 5 260 4 yillik üniversite ler tutarmi
Abicim şimdi sen http://www.aciktercih.com/tercih/Temmuz-2017-OSYS-Universite-Tercih-Robotu Buraya taban puan veya başarı sırası aralığı girerek bakabilirsin
Hocam ygs1-2 310 civarı puanla 4 yillik universite okuyabilir miyim.
Ygs ile alan aof 4 yıllık bölümlerin artık olmadığı söyleniyor. Sadece 2 yıllık tercih edebilecekmisiz. Doğru mudur acaba ?
Tam olarak öyle değil. Doğrusu: Artık Açıköğretime YGS’nin herhangi birisinden değil, o bölüm örgünde hangi puan türüyle alıyorsa, Açıköğretimde de aynı puan türüyle tercih edilecek. Bu nedenle çoğu açıköğretim lisans programı artık LYS ile alacak. Hala YGS ile ile girilebilen Açıköğretim lisans programı var mı diye bakmak lazım. Gördüğümüz kadarıyla yok. Açıköğretim lisans Bölümleri ile ilgili son durum, yeni puan türleri için buraya bakabilirsiniz.
Ftr 4 yillik okumak istiyorum ama ygs den 4 yillik okuyabilirmiyim yoksa lys şartmi ?
Ygs 6 puanımla tercih yapmak istiyorum 4 yıllık tercih yaparken okul puanıyla olan ygs6’ya bakmamiz lazim
Ben tercih yapicamda mimarlık diyetisyenlik ve hemşirelik arasında kaldım ygs 2 puanım428 mf3 yaklaşık380 gelicek diğer puanlarda bu civarda sizce hangi bölümü seçmem en doğrusu olur.cidden çok kararsızım yardımcı olursanız çok sevinirim k memnun olurum
İş olanaklarını göz önünde tutunca işler karışıyor
Mimarlık ve diyetisyenlik tutuyorsa kesinlikle hemşirelik yazma pişman olursun
Ygs 4 280 puan, başarı sıralaması 423 binlerde ilahiyat gelir mi tekirdag falan?
İlahiyat fakültesi taban puanları ve başarı sıralamaları bu sayfada. Namık Kemal Üniversitesi – Tekirdağ – İlahiyat Fakültesi İkinci Öğretim bile 178 binden ve 333 puanla öğrenci almış. Buna göre sizin Tekirdağ İlahiyata girmeniz zor görünüyor.
ygs 3 den 300 puan aldım lys iyi geçmezse ygs 3 ten tercih yapabilirim, sadece rekreasyon yönetimi diye bir bölüm varmış, iş imkanları neler, kaç para kazanır, ne iş yapar?
YGS 3 puanlı bölümler, YGS 3 puanıyla tercih edilen önlisans programları, YGS 3 ile girilen bölümlerin 2015-2016 taban puanları için buraya bakabilirsiniz. Haklısnız 4 yıllık olarak sadece rekreasyon yönetimi Taban puanları ve iş olanakları hakkında buraya tıklayabilirsiniz.
bnm ygs2 puanim 250 sizce en iyi hangi bölümü tercih edebilirim fikir verebilir misiniz?
Çok fazla seçenek var. Size en uygun olanını, puanınızla tercih etmeniz mümkün olan en uygun bölümü görebilmek için aciktercih.com‘a bakabilirsiniz.
Ben tüm yorumları okudum fakat şuna tam kanaat getiremedim. Ben Ygs’den yapılan tercihlerin sadece 2 yıllık ön lisans programı dahilinde olduğunu; eğer dilerse öğrencilerin DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık fakültelere çevirebileceklerini biliyordum. Yanılıyor muyum ? YGS’den de 4 yıllık Üniversite tecihi yapılabiliyor mu ? Bu konu hakkında görüşleriniz ve bilgi birikiminize ihtiyacım olduğuna sunar iyi çalışmalar dilerim. Saygılar.
Yanılıyorsun Berk. YGS Puanları ile (YGS 1-2-4-5-6) ile tercih edebileceğin 4 yıllık bölümler var. (Bu sayfa zaten o 4 yıllık bölümleri gösteriyor) Tabii ki 2 yıllık bölümler de var ve 2 yıllık bölümlerden sonra DGS ile 4 yıllıklara dikey geçiş yapılabilir.
Benim ygs 1 244 puan hangi bölümler gelir
YGS 1 puanınızla hangi bölümlerin gelebileceğini, ham puanınızın üzerine ortalama 45 puan OBP de ekleyip, sonra 20 aşağı, 20 yukarı olacak şekilde puan sınırlaması yaparak ve sadece YGS 1 puan türünü seçerek http://www.aciktercih.com‘dan sorgulayabilirsiniz.
Bnm ygs 3 210 lys den arapca ogretmenligi gelir mi
Arapça Öğretmenliği YGS ile değil DİL-3 puanıyla alıyor. Taban puanları burada.
Ben tarım okumak istiyorum lys ye girmem gerekiyor mu yada sadece ygs yeterli mi
Tarım 2 yıllık mı, 4 yıllık bir bölüm mü, bölümün adı sadece Tarım olan mı? Tam adını ve yılını yazarsanız tam cevap verebilirim. 2 yllık ise YGS ile alır, LYS’ye gşrmeye gerek yoktur. 4 yıllık (eski Ziraaat Fakültelerinin bir bölümü ise) YGS veya LYS ile alır. Tam adını söyleyin tam puan türünü de söyleyelim. Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi, Tarımsal İşletmecilik, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarım Makineleri, Tarım Ekonomisi, bu arada sadece TARIM diye bir bölüm de varmış (2 yıllık ve YGS ile giriliyor).
Bu sayfada ki Ygs ile girilen 4 yıllık bölümler açık öğretim mi yoksa normal 4 yıllık mı?
AÖF dahil YGS ile girilen bölümlerin tamamı bu sayfada. Açıköğretim, ikinci öğretim. normal öğretim v.b. ayrımlar yapmadan hepisini verdik. Tercih etmeyi düşündüğünüz YGS puanlı bölümü tıkladığınızda o bölümün taban puanları ile birlikte, hangi üniversitede varsa açıköğretim, normal öğreetim, 2. öğretim olanlarını taban puanları sayfasında görebilirsiniz.
Peki ygs 3 ten 210 alınmış,ygs 1 ve 2 den ise 160 alınmış,lys girdiğimde 180 nin altından kalan diyer puanlara tekrardan puan gelirmi?
LYS sonrasında YGS’ye puan gelmesi diye bir şey olmaz. LYS sonucunda hangi LYS’lere girdiğinize göre, MF, TM, TS veya Dil Puanları gelir. 210 aldığınız YGS-3’e OBP ekleneceği gibi, 180’i geçtiğiniz MF, TM, TS veya Dil puanlarınıza da OBP eklenir ve 180 üstü olan puanlarınızla 4 yıllık üniversite tercihlerinizi yapabilirsiniz.
Bütün LYS’lere girmek şart değil yani değil mi?
Evet, bütün LYS’lere girmeniz şart değil. Hatta YGS puanlı bir bölüme yerleşmek için LYS’lerin hiçbirine girmeniz gerekmez. Ancak ÖSYM ve YÖK, girebileceğiniz bütün LYS’lere de (Örneğin, Matematik-Geometri, Edebiyat-Coğrafya, Sosyal Bilimler ve eğer biraz da olsa yapabiliyorsanız Yabancı Dil Sınavına) girmenizi tavsiye ediyor. Çünkü 180 barajını geçtiğiniz her puan türü, sizin farklı bir bölüme girme hakkınızın olması demek. Hatta bu hakkı bir kaç yıl sonra yatay geçiş olarak da kullanabiliyorsunuz.
yani örneğin ygs-6’dan girecek birinin sadece ygs’sine mi bakılıyor
Evet. Sadece YGS netlerine bakılıyor. LYS’den ne yaptığınıza MF, TS, TM ve DİL Puanları hesaplanırken bakılır. Ayrıca şunu da belirtleim de kafa karışıklığı olmasın: YGS kendi içinde Temel Matematik, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 40’ar soruluk 4 testten oluşan bir sınav. YGS 1-2-3-4-5-6 puanları bu testlerin farklı katsayılarla çarpımı ile hesaplanıyor. Yani siz YGS’ye girip her testten bir kaçar soru yaptığınızda 6 farklı puan (YGS 1-6) alırsınız. Hangi puanınızla tercih yapacağınız size kalmış bir şeydir. Puan türüne göre (YGS 1-2-3-4-5-6) hangi bölümleri tercih edebileceğiniz ve bu bölümlerin 2015 YGS Taban Puanları bu sayfada var.
Ben ygsden 420 aldim ygsden girilicek en iyi 4 yillik bolum sizce nedir lys ye girmek istemiyorum
2015 Üniversite Taban Puanları YGS PUANLI Bölümler burada. Tablo ÖSYM’nin 23.07.2015 tarihli tablosuna dayalıdır. YGS puanlı bölümlerin 2015 taban puanlarını kesip yayınladık. TM Puanlı bölümler 2015 taban puanları için tıklayın.